onsdag, augusti 15, 2007

Hej på er alla syntolkar
En ny höst med nya syntolkningsuppdrag!!
Vad händer i Sveriges avlånga land? Hur gick det med tolkutbildningen i Borlänge??
Rapportera gärna här, ni som kan och vill.
Jag vidarebefordrar ett mail som kom ifrån David Artursson i Örebro ;

"Hej, nu har Sony presenterat sitt produktprogram för syntolkad TV vid pressträff i London 2007-07-27. Kampanjen gäller hela världsmarknaden och kanske SVT tar denna möjlighet att distribuera syntolkade TVprogram.
Det bör innebära att lokalTV nu erhåller verktyg att ta fram syntolkade program. Samma gäller all reklam och utbildning. Teater kan erhålla nya möjligheter till syntolkning och därmed erbjuda synskadade större valmöjlighet.
Hoppas att denna information kan vara till hjälp i Ditt arbete.
Må väl..
David"

Ha de/Lotta

1 kommentar:

Anonym sa...

Det var ett tag sedan vi hört av oss från Umeå, men syntolkningsarbetet fortsätter. Tyvärr har en av våra mest flitiga syntolkar, Leif, flyttat till Göteborg, men hittills har det gått bra ändå. SFI beviljade pengar för höst/vintersäsongen och vi körde i gång med tre tolkningar: 12/9 Underbar och älskad av alla, 17/9 Den man älskar, 21/9 Järnets änglar. De senaste två visningarna låg under Umeå Filmfestival som invigdes med just Den man älskar med regissören och skådespelarna på plats - då blir det alltid lite extra festligt att syntolka.
Vi fortsätter med syntolkningar av film en gång per månad. Tack vare en väldigt engagerad Teaterförening kommer även tolkningar av teaterföreställningar att fortsätta (nu har vi 3 utbildade tolkar i teaterkretsarna). Vi jobbar på.
Hälsningar från Umeå
Britta